חציל אפוי עם קרם גזר - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

חציל אפוי עם קרם גזר

אייקון של שעון

זמן הכנות

30 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

50 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וחצי
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

חציל קטן

שמן זית

רוטב סויה

מלח

עלי רוזמרין טריים

2 גזרים קלופים ופרוסים

קורט ג'ינג'ר טחון, כורכום

מעט "גבינת פטה" טבעונית או "פרמזן טבעוני"

עלי ירוקים או פטרוזיליה

אופן הכנה:

לחצות את החציל לשנים לאורכו.

לחרוץ אותו באלכסון חריצים עמוקים.

לסדר בתבנית על נייר אפיה, ולזלף למעלה שמן זית, ורוטב סויה בנדיבות.

לפזר מעל מעט מלח ועלי רוזמרין טריים.

לאפות בתנור חם עד שרך ושחום. בערך 45 דקות. אני העברתי למצב גריל ב 10 דקות אחרונות לקבל צבע שחום יפה.

להכנת הקרם:

לבשל את פרוסות הגזרים במים עד רך אבל לא מדי. לסנן ולשמור את המים.

לטגן את הגזר במחבת בשמן זית עם מלח, ורוזמרין, עד שצלוי ורך. אני מוסיפה ג'ינג'ר טחון וכורכום ובערך רבע כוס מים חמים (אפשר מי בישול) ומטגנת מערבבת, כך זה גם נהיה רך, לא נשרף וסופג את הטעמים.

להעביר לבלנדר את הגזר להוסיף 30 מל' מים, מעט רוטב סויה ולטחון עד לקרם חלק. אם סמיך מדי אפשר להוסיף עוד מעט מים ולטחון שוב, ולהוסיף עוד תבלינים אם חסר.

הגשה: לסדר את החצילים על הצלחת ללא עלי הרוזמרין. לזלף בשקית זילוף (או להניח עם שתי כפיות) את קרם הגזר מעל, לפזר למעלה מעט עלים ירוקים כמו רוקט – לי לא היה והשתמשתי במקום בפטרוזליה קצוצה דק.

למעלה לפזר גבינת פטה טבעונית או לגרר מעט גבינת פרמזן טבעונית.

מתכון של Lulugargari

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

seven − 1 =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן