מוצרים:
110 גר' קמח עדשים כתומות
30 גר' קמח כוסמת ירוקה
קורט מלח
מעט קינמון (לא חובה)
240-280 מל' חלב שקדים
1-2 כפיות מייפל (לא חובה)
1/2 אבקת אפייה
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים חוץ מסודה לשתיה לבלילה אחידה. (אפשר להשתמש רק ב 140 גר' קמח עדשים, ואז החמיטות יוצאות דקיקות יותר וקצת יותר קשה להפוך אותן במחבת).
בסוף מוסיפים את אבקת האפייה. ומערבלים שוב.
כמות החלב השונה מתיחס לאיזה חמיטה אתם רוצים, אם דקה יותר שמזכירה קרפ תוסיפו יותר חלב שקדים
אם אתם חושקים בחמיטה שמנמנה יותר, תמעיטו בחלב שקדים.
לטיגון חייבים !!!! מחבת נון סטיק מעולה, ומרית (שפכטל) מצוין. (שלא שרוף /חרוך בקצה).
חשוב לזכור שהחמיטות משחימות מהר מאוד. לשים לב שלא ישרפו.
לצקת למחבת חם או חמיטות אישיות קטנות (2 כפות) או כמות יותר גדולה (חצי מצקת).
לטגן דקה וקצת מכל צד. (רואים את בועות האויר מתיצבות אז אפשר להפוך).
אם לא מוסיפים מייפל לבלילה אפשר לאכול עם ממרחים מלוחים, או עם מייפל, סיליאן, אגבה וכד'.
*חמיטה – שם קדום לבלינצ'ס, פנקייקס, בלין.
המתכון מבוסס על מתכון של ד"ר טובה דיקשטיין מנאות קדומים, שמשמרת מתכונים מהמקרא.