ביס מתוק כמעט כמו שוקולד - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

ביס מתוק כמעט כמו שוקולד

אייקון של שעון

זמן הכנות

חצי שעה
אייקון של סיר

זמן בישול

חצי שעה בפריזר
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

.

חומרים:

150 גרם מחית תמרים

1.5 כף גדושה קקאו

1/2 כפית מייפל טבעי

100 גרם פתיתי קוקוס

120 מל' קרם קוקוס

15-20 מל' מייפל טבעי

70-100 גרם שוקולד ללא סוכר

70-100 מל' קרם קוקוס.

אופן הכנה:

לחמם במיקרו את מחית התמרים כ 15 שניות שתהיה רכה ונוחה לעיבוד ואם צריך אז לחמם עוד קצת.

לערבב בקערה בעזרת מזלג את מחית התמרים והקקאו עד שתווצר תערובת אחידה. אפשר להוסיף עוד קצת קקאו אם רוצים טעם שוקולדי דומיננטי יותר. (אפשר לקצר תהליך ולערבל במעבד מזון בפולסים קצרים).

להניח את עיסת התמרים/קקאו בין שני דפי נייר אפיה ולרדד בעזרת מערוך לעובי של כ 5 מ"מ.

אפשר להתאים את המשטח המרודד לתבנית שיש לכם. ואפשר לרדד באופן חופשי ולהניח על תבנית קטנה.

בסיר: לחמם מעט ועל אש נמוכה קרם קוקוס, להוסיף פתיתי קוקוס ומייפל – לערבב עד אחיד. זה לוקח בערך

2-3 דקות. בזהירות שלא יחרך ולא יתיבש מדי. לשטח את תערובת הקוקוס על בסיס התמרים.

להכניס לקרור בפריזר בערך 20 דקות.

להכין קרם:

בסיר (אפשרי אותו סיר של הקוקוס) לחמם קרם קוקוס עד כמעט רותח. להוריד מהאש. להוסיף שוקולד ללא סוכר. להמתין כ 5 דקות. לערבל היטב עד אחיד. (אפשר גם בקערה במיקרו: את קרם הקוקוס והשוקולד להמיס כחצי דקה עד דקה. להוציא, לערבל היטב עד אחיד)

לשפוך את הקרם על הקוקוס ולהכניס שוב למקפיא.

אחרי כחצי שעה אפשר לחתוך לקוביות ולהחזיר למקפיא ולהוציא כל פעם שמתחשק משהו מתוק – קוביה אחת.

אפשר גם לוותר על המייפל במתכון ולהוסיף כפית וקצת תחליף סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

twelve − four =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן