חטיף טוויקס בריא - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

חטיף טוויקס בריא

אייקון של שעון

זמן הכנות

20 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

20 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

6 שעות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

בינוני

חומרים:

שכבת בסיס:
100 גרם קמח שקדים
45 גרם שבולת שועל טחונה דק
3-4 כפות סירופ מייפל
1-2 כף טחינה גולמית
3 כפות שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

שכבה שניה:
190 גרם מחית תמרים בוואקום
60-80 גרם חמאת בוטנים נוזלית מעט
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קקאו

2-3 כפות שמן קוקוס

ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
90 מל' קרם קוקוס

אופן הכנה:

שכבת בסיס: לערבב את כל החומרים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה פירורית דביקה (שניתן לחבר את הפירורים בעזרת האצבעות). אם העיסה אינה מספיק דביקה הוסיפו כף טחינה / שמן קוקוס.
אם היא לא מספיק מתוקה לכם הוסיפו את כף המייפל הרביעית.
לשטח דק את העיסה על ניר פרגמנט בתבנית בגודל 20X7. (אם יש לכם גודל אחר לא נורא, אח"כ תחתכו ל"אצבעות")
לאפות בתנור שחומם מראש ב 170 מעלות כ 17- 15 דקות. עד שהבצק זהוב. אם לא מספיק זהוב אפשר לאפות עוד דקה או שתיים.
להוציא מהתנור ולקרר לגמרי.

שכבה שניה:
לערבב במעבד מזון את כל החומרים עד שנוצרת עיסה דביקה.
אם העיסה אינה מספיק נוחה לעבודה להעביר לקערה ולחמם במיקרו כ 20-30 שניות.

להוציא את הבסיס מהפריזר, למרוח שכבה דקיקה של חמאת בוטנים עליה. מעל לשטח את השכבה השניה, להדק היטב. ולהחזיר לפריזר.

הכנת קרם שוקולד:
להמיס בסיר את קרם הקוקוס עד כמעט רתיחה ולכבות.

להוסיף לסיר את השוקולד המריר ולוודא שהוא מכוסה על ידי קרם הקוקוס.

להמתין כמה דקות, ולערבל היטב עם מטרף ידני עד חלק.

להוציא מהפריזר את התבנית הקפואה ולשפוך את רוטב השוקולד מעל ולישר אותו. להכניס למקפיא לחצי שעה ואז לחתוך ל"אצבעות".


הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

fifteen − two =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן