חטיף טוויקס בריא - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

חטיף טוויקס בריא

אייקון של שעון

זמן הכנות

20 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

20 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

6 שעות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

בינוני

חומרים:

שכבת בסיס:
100 גרם קמח שקדים
45 גרם שבולת שועל טחונה דק
3-4 כפות סירופ מייפל
1 כף טחינה גולמית
1 כף שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

שכבה שניה:
190 גרם תמרים בוואקום
60 גרם חמאת בוטנים
1 כפית תמצית וניל
1 כף קקאו

ציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר (אני משתמשת בשוקולד ביו-פרו אורגני 80% מוצקי קקאו)
1 כף שמן קוקוס

אופן הכנה:

שכבת בסיס: לערבב את כל החומרים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה פרורית דביקה (שניתן לחבר את הפירורים בעזרת האצבעות). אם העיסה אינה מספיק דביקה הוסיפו כף טחינה / שמן קוקוס.
אם היא לא מספיק מתוקה לכם הוסיפו את כף המייפל הרביעית.
לשטח את העיסה על ניר פרגמנט בתבנית בגודל 20X7. (אם יש לכם גודל אחר לא נורא, אחכ תחתכו ל"אצבעות")
לאפות בתנור שחומם מראש ב 170 מעלות כ 20 דקות. עד שהבצק זהוב.
להוציא מהתנור ולקרר.

שכבה שניה:
לערבב במעבד מזון את כל החומרים עד שנוצרת עיסה דביקה.
אם העיסה אינה מספיק נוחה לעבודה להעביר לקערה ולחמם במיקרו כ 20-30 שניות.
לשטח את העיסה על הבסיס שהתקרר ולהכניס לפריזר לכמה שעות.

הכנת קרם שוקולד:
להמיס בסיר על אש נמוכה את השוקולד וכף שמן הקוקוס עד שנהיה קרם חלק ומבריק.

הכנת הטוויקס:
להוציא מהפריזר ולחתוך ל"אצבעות". (או כל צורה אחרת) לטבול כל אצבע ברוטב השוקולד. אפשר בעזרת שני מזלגות לגלגל בתוך הרוטב. ולהחזיר למקפיא ל 10 דקות.

אפשרות נוספת להכנת הטוויקס:
להוציא מהפריזר את התבנית הקפואה ולשפוך את רוטב השוקולד מעל ולישר אותו. להכניס למקפיא לחצי שעה ואז לחתוך ל"אצבעות".

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

12 − 2 =

© 2021 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן

Scroll Up