חומרים: לתבנית 35X25 סמ
שכבת בסיס:
150 גרם אגוזי לוז מרוסקים
70 גרם קמח שקדים
30 גרם פתיתי קוקוס
40 גרם חמאת לוז
1.5 כף שמן קוקוס
1 כף סילאן
מעט מיץ לימון
שכבה שניה:
150 קרם קרם קוקוס מקורר היטב
100 גרם חמאת בוטנים
2 כפות חמאת לוז
1 כף סילאן
מעט תמצית וניל.
שכבה שלישית:
180 גרם קרם קוקוס
120 גרם שוקולד מריר 65% עד 80% קקאו (תלוי כמה מריר אתם אוהבים)
2 כפות חמאת בוטנים
מעט ליקר או ויסקי
50-70 גרם שברי אגוזי לוז, פקאן או כל אגוז אחר שאתם אוהבים.
אופן הכנה:
שכבה ראשונה:
לערבל את כל החומרים במעבד מזון עד שנוצרת עיסה אחידה ומעט דביקה.
לשטח בתבנית עם נייר אפיה עליה.
שכבה שניה:
להקציף בקערה עם מקסר יד (חבל ללכלך מקסר גדול, אבל כמובן אפשרי)
את קרם הקוקוס (רק החלק הנוקשה ולא את מי הקוקוס) עם שאר החומרים עד שנוצרת תערובת חלקה.
למרוח מעל השכבה הראשונה.
להכניס לפריזר לחצי שעה עד שעה.
שכבה שלישית:
לחמם בסיר את קרם הקוקוס עד שכמעט רותח. לכבות את האש.
להוסיף את השוקולד ולהניח בצד לכמה דקות עד שהשוקולד נמס. לערבל עם מטרפה ידנית. להוסיף חמאת בוטנים וליקר (לא חובה). לערבל עד חלק. להניח להתקרר.
שהשוקולד התקרר לשפוך אותו מעל הבסיס הקר ולפזר מיד את שברי אגוזי הלוז והפקאן.
להכניס למקרר לחצי שעה עד שעה שיתקשה.
להגשה:
להוציא כ 15 דקות לפני הגשה ולחתוך לקוביות או רצועות.
אפשר לחתוך את הכל ולהקפיא בקופסא סגורה.
שיהיה מתוק ובריא.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם