חטיף אגוזים ותמרים - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

חטיף אגוזים ותמרים

אייקון של שעון

זמן הכנות

חצי שעה
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

מצרכים:

400 גר' סוגים שונים של אגוזים לא קלויים וקצוצים: פקאן, מלך, פיסטוקים, מקדמיה, קשיו
250 גר' תמרים באריזת וואקום
1/2 כפית מכל תבלין: קינמון, אגוז מוסקט , זנגביל
קורט מלח
למי שאוהב מתוק בלבד – סילאן או סירופ חרובים או סירופ מייפל

אופן הכנה:

לקצוץ במעבד מזון את כל האגוזים לגודל בינוני-קטן.
לחמם במיקרו בפולסים קצרים (או בסיר על אש נמוכה) את מחית התמרים עד שהיא רכה ונוחה לעבודה אבל להזהר לא לשרוף אותה.
להוסיף לאגוזים במעבד המזון את התמרים המרוככים והתבלינים. לערבב בפולסים עד שנוצרת מחית דביקה וטעימה. למי שלא מספיק מתוק להוסיף כף סירופ, לערבל במעבד מזון ולטעום שוב. אני אינני מוסיפה דבר.
להוציא את תערובת האגוזים לקערה ולהכניס למקרר לחצי שעה שיהיה קל יותר לעבוד איתה.
להוציא מהמקרר לחלק את תערובת האגוזים ל 3 או 4 חלקים. להניח כל כמות על נילון נצמד וליצור צורת נקניק, להדק את התערובת תוך כדי גלגול. לעטוף בנילון ולהניח במקרר. אפשר לגלגל את גליל האגוזים בפרורי קוקוס ואז לעטוף ולהכניס לקירור.
אחרי חצי שעה נוספת אפשר לחתוך לפרוסות או להשאיר כנקניק ולפרוס כל פעם שרוצים פינוק.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

20 − 18 =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן