חומרים:
6 כפות רסק תפוחים לא ממותק
80 מל' מייפל (במתכון מקורי 80 גרם סוכר)
180 מל' חלב צמחי
210 גרם קמח כוסמין מלא/ או כוסמת ירוקה (במתכון מקורי קמח לבן)
1 כפית אבקת אפיה
מלית שעועית אדומה
100 גרם שעועית אזוקי
70 מל' מייפל (100 גרם סוכר במתכון מקורי)
מעט מלח
אופן הכנה:
בקערה לערבל רסק תפוחים וסירופ מייפל. להוסיף חלב צמחי ולערבל לאחיד.
להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבל לאחיד.
לטגן פנקייקס בכמות של כף בכל פעם על מחבת טובה שלא נדבקת.
לי יש מחבת מיוחדת רק לפנקייק וטורטיות ואין צורך בשימוש בשמן.
לטגן כ 1-2 דקות מכל צד.
הכנת מלית "אנקו" משעועית אזוקי
להשרות שעועית בקערה עם הרבה מים ללילה.
בבוקר למחרת, לסנן את המים, להעביר לסיר ולכסות במים ולהביא לרתיחה.
לשפוך את המים ולהוסיף מים טריים עד לגובה השעועית.
להרתיח שוב, להנמיך אש ולבשל כשעה עד רך. לשים לב שלא נגמרים המים והשעועית לא נשרפת.
שהשעועית רכה, להוסיף את המייפל, לבחוש היטב ולמעוך את השעועית עד יצירת מחית עם חתיכות.
להוסיף קמצוץ מלח ולערבב.
הגשה: למרוח מעט מהמלית על פנקייק ולסגור עם פנקייק נוסף כמו כריך.
או פשוט למזוג מייפל ולהנות.
