מוצרים:
5 כפות שמן חמניות
200 גר' שוקולד מריר מומס (65% אחוזי מוצקי קקאו לפחות)
170 גרם קמח רגיל (לגרסה בריאה יותר אני משתמשת ב 150 גר' קמח כוסמין מלא) – או קמח ללא גלוטן (למשל של schar)
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות של קקאו
150 גר' סוכר חום (אנחנו ממעיטות מאוד בסוכר ולכן הוספתי רק 50 גר' מייפל. אם אתם בגרסת הסוכר, מומלץ להוסיף 110 גר' סוכר, לטעום ורק אז להוסיף עוד אם אתם ממש אוהבים מתוק)
קורט מלח אטלנטי
מעט תמצית וניל
230 חלב שקדים/סויה.
חופן אגוזי פקאן קצוצים.
אופן הכנה:
לערבב בקערה עם מטרף ידני: שמן, חלב שקדים, תמצית וניל, מלח.
להוסיף סוכר ולערבב היטב.
להוסיף שוקולד מומס ולערבל עד אחיד. להוסיף קקאו ולערבב שוב.
להוסיף קמח ואבקת אפיה.
לשטח בתבנית 20X25 סמ. לפזר למעלה שברי פקאן.
לאפות בתנור מחומם 160 מעלות. 15 דקות. השכבה העליונה תתיצב אבל החלק התחתון צריך להיות מעט רוטט. אם עדין קיסם יוצא רטוב לאפות עוד 5 דקות.
העיקר לא ליבש את הבראוניז.
לקרר – כך גם מתיצב. כשקר לחתוך, ולנסות לא לחסל את הכל באופן מיידי.
מבוסס על מתכון של השף ג'יימי אוליבר, השף הערום
נפלא! הוספתי לאוסף המתכונים שלי