מצרכים לבצק:
לכ- 20 יחידות
100 מל' שמן קנולה
180מל' מים רותחים
450 גר' קמח כוסמין
כפית מלח
מצרכים למלית:
בצל לבן או אדום קצוץ
3 שיני שום פרוסות דק
2 חבילות מנגולד
2 חבילות עלי ביבי תרד או תרד ניו זילנדי
120-150 גר' גבינשיו (גבינת קשיו)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן הכנה:
בצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון במשך כדקה עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.
לשטוף היטב את עלי המנגולד והתרד.
לחתוך למנגולד את הגבעול הלבן ולקטום לעלי התרד את הגבעול. לחתוך את עלי המנגולד לרצועות גסות.
לחמם במחבת גדולה מעט שמן זית, לטגן את הבצל עד זהוב ולהוסיף את השום, לטגן-לערבב ולהזהר שהשום לא ישרף. להוסיף את עלי המנגולד והתרד ולאדות אותם כמה דקות עד ריכוך בערבוב-טיגון. אפשר לעשות זאת בכמה פעמים אם הכמות גדולה.
להוריד מהאש ולקרר, להוסיף את הגבינשיו ולתבל לפי טעמכם. המלית צריכה להיות טעימה וארומטית עוד לפני האפיה.
יצירת האמפנדס:
אפשרות ראשונה לרדד את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ לקרוץ עיגולים בעזרת כוס גדולה.
אפשרות שניה לחתוך את הבצק לכ 20 יחידות שוות לכדרר כל יחידה ולרדד אותה לעיגול.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
להניח בקצה של כל עיגול מלית בצורת חצי סהר, לקפל לשניים סביב המלית ולהדק היטב (אפשר לעבור על השוליים עם מזלג).
מסדרים את האמפנדס על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות, עד הזהבה.
בהשראת מתכון של שי ברנדס
אפשר להכין חצי או רבע כמות .
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם