בלינצ'ס כוסמת ירוקה - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

בלינצ'ס כוסמת ירוקה

אייקון של שעון

זמן הכנות

5 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

2-3 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

30 דקות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

מצרכים:

140 גר' קמח כוסמת ירוקה *
1 כפית אבקת אפיה.
420 מל' חלב צמחי (אפשר להחליף במים, או חלק מים וחלק חלב צמחי)
קורט מלח

0.5 כפית סודה לשתיה.

אופן הכנה:

לערבל בקערה עם מטרף ידני: קמח, אבקת אפיה, חלב צמחי ומלח. לחכות כרבע שעה, לערבל שוב. להוסיף סודה לשתיה. לערבב. להמתין דקה.
לחמם מחבת טובה (non stick) למזוג חצי מצקת בלילה במרכז המחבת, לטלטל בעדינות את המחבת עד שנוצר בלינצ'ס עגול בגודל בינוני. ולטגן עד שנראה מוכן כדקה ואף יותר.
לעבוד עם מרית גמישה ולהפוך בזהירות את הפנקייק לצד השני, לטגן כחצי דקה נוספת ולהוריד מהמחבת.

מחבת טובה, זה כל הסוד.
ניתן לאכול עם ממרחים מלוחים כמו פסטו, גבינשיו, גוואקמולי.
ניתן לאכול עם ממרחים מתוקים: מייפל, שוקולד, סילאן.
ניתן למלא עם מליות מתוקות כמו מוס שוקולד, קצפת עם פירות יער וסירופ שוקולד או מייפל.
ניתן למלא עם מליות מלוחות כמו ברוקולי וגבינשיו, תרד, מנגולד וגבינשיו, פירה תפוחי אדמה או בטטות עם בצל.
ניתן להקרים עם קרם אורז או גבינשיו, וגם לאפות עם רוטב עגבניות.

מילוי:

פטריות קצוצות

בצל מטוגן

כ 120 גר' גבינשיו

מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושמרי בירה.

לערבב הכל ביחד. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.

להניח מעט מהמלית בקצה, לגלגל ולהניח בתבנית אפיה.

מעל הבלינצס אפשר לפזר או גבינשיו מגורר או קרם סויה/ קרם אורז

לפזר מעט בצל ירוק קצוץ, אגוז מוסקט.

לכסות בנייר כסף, לאפות בתנור מחומם 170 מעלות כ 15 דקות. להוריד נייר כסף ולאפות עוד 10 דקות.

המתכון בהשראת מתכון של אורית טרגנו.

אפשר להוסיף לבלילה קנמון או קקאו, או פסטו ולטגן כבר עם הטעם בתוך הבלילה.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

four × two =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן