גבעולי מנגולד (סילקה) ברוטב חמצמץ - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

גבעולי מנגולד (סילקה) ברוטב חמצמץ

אייקון של שעון

זמן הכנות

10 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

20 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

30 דקות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

שמן זית

הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד (סילקה)

בצל סגול או לבן פרוס

כמה שיני שום פרוסות דק.

לימון פרסי- לא חובה

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, בהרט, אגוז מוסקט.

מעט אבקת מרק בטעם בצל – לא חובה

מיץ לימון

אופן הכנה:

לחמם את השמן במחבת ולטגן את פרוסות השום והבצל, להזהר שהשום לא נשרף.

לחתוך את גבעולי הסילקה לפרוסות דקות ולהוסיף אותן למחבת.

לתבל ולערבב. להוסיף מים ולהרתיח את התבשיל.

להקטין אש לכסות במכסה ולבשל כ 20 דקות על אש קטנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

20 − 12 =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן