מאפינס גזר ותבלינים טבעוניים - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

מאפינס גזר ותבלינים טבעוניים

אייקון של שעון

זמן הכנות

חצי שעה
אייקון של סיר

זמן בישול

40 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וחצי
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

125 מל' מים
160מ מל' שמן
קורט מלח
1 כפית קינמון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
חצי כפית אגוז מוסקט
1 כפית תמצית וניל
100 מל' מייפל או סילאן (ישפיע על צבע העוגט גזר)
100 גרם קמח כוסמת ירוקה
80 גרם קמח שקדים
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כף מיץ לימון
200 גרם (כ 4 גזרים) מגוררים דק
50 גרם אגוזים (מלך, פקאן או פיסטוק) קצוצים גס

אופן הכנה:

לערבב בקערה עם מטרף (באופן ידני או מקסר): מים, שמן, מלח, תבלינים, תמצית וניל ומייפל ולערבב עד שאחיד.

להוסיף קמח כוסמת ירוקה, קמח שקדים ולערבב עם מרית/לקקן (אם אתם מכינים באופן ידני). להוסיף גזר מגורר ולערבב עד שאחיד. העיסה כבר דביקה וכבדה, אז בסבלנות. להוסיף אגוזים קצוצים ולערבב שוב.

להוסיף אבקת אפיה, סודה לשתיה ולשפוך מעליהן את מיץ הלימון בכדי שיתסיס אותם. ולערבב קלות. לטעום ולוודא שמספיק מתוק לכם ואם יש צורך הוסיפו כף מייפל/ סילאן עד שתגיעו למתיקות הנכונה לכם.

העבירו למנג'טים אם בחרתם להכין מאפינס או לתבנית אינגליש קייק.

אפיה של מאפינס היא כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות. אפיית עוגט אינגליש תערך כ 40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

להתאפק ולקרר אותה כחצי שעה.

זוהי גרסה בריאה למתכון של נטלי לוין

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

7 − four =

© 2021 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן

Scroll Up